Nou càster de serveis CatNet en temps real


El proper 1 de març de 2019 s’obrirà l’accés al nou càster NTRIP de serveis CatNet en temps real de l’ICGC, a través de l’adreça http://catnet-ip.icgc.cat:2101/  (o http://84.88.72.26:2101).
Així doncs, els serveis que s’han vingut oferint des de l’any 2005 a través del port 8080, a partir d’ara també s’oferiran pel port 2101. Aquest nou port, al mateix temps, implementarà la nova nomenclatura adoptada en el marc del “Grupo de Trabajo de la Comisión Especializada del Sistema Geodésico del Consejo Superior Geográfico”, amb l’objectiu que els usuaris puguin interpretar la tipologia del servei al qual volen connectar-se només amb el nom d’aquest.
Criteris de la nova nomenclatura
La nova nomenclatura dels serveis en el port 2101 té en compte les següents consideracions:
·     Els serveis basats en estacions virtuals s’identifiquen amb ‘VRS’, a l’inici del nom servei. Els serveis directes d’estació s’identifiquen amb els 4 caràcters del nom de l’estació implicada, a l’inici del nom del servei.

·        Seguint l’acrònim que distingeix si el servei és VRS o directe d’estació, s’inclou un caràcter alfanumèric, que pren un dels següents valors:

o    2: indica que el format del servei és RTCM 2.3.
o    3: indica que el format del servei és RTCM 3.x.
o    +: indica que el format del servei és CMR+.

·       Els serveis que fins ara incorporaven el sufix ‘DGPS’ al seu nom, incorporaran a partir d’ara el sufix ‘DGNSS’. Això permet indicar que estan basats en senyals de més d’una constel·lació, en concret GPS i GLO.

·      Els serveis de xarxa que empren les 4 constel·lacions GNSS (GPS, GLO, GAL i BDS) s’identifiquen amb el sufix ‘GAL’, per distingir-los dels que es basen nomes en GPS i GLO.

Resum dels canvis en la nomenclatura dels serveis

Recopilant els nous criteris de nomenclatura, i a mode d’exemple, els canvis que sofriran els serveis existents són:

·       Els antics serveis de codi anomenats ‘AAAADGPS’ (on AAAA és l’acrònim del nom de l’estació CatNet), passaran a anomenar-se ‘AAAA2_DGNSS’.

Així, per exemple, el servei que s’anomenava ‘MAREDGPS’ passarà a identificar-se com ‘MARE2_DGNSS’, reflectint que es deriva de l’estació MARE, que empra el format RTCM 2.3 i que es basa en GPS i GLO.

·       Els antics serveis de xarxa basats en estacions virtuals adoptaran la següent nomenclatura per a cada cas:

o    El servei que fins ara s’anomenava ‘VRS_DGPS’ passarà a anomenar-se ‘VRS2_DGNSS’.
o    El servei que fins ara s’anomenava ‘VRS_RTK_CMR’ passarà a anomenar-se ‘VRS+’.
o    El servei que fins ara s’anomenava ‘VRS_RTK_2_3’ passarà a anomenar-se ‘VRS2’.
o    El servei que fins ara s’anomenava ‘VRS_RTK_3_0’ passarà a anomenar-se ‘VRS3’.
o    El servei que fins ara s’anomenava ‘VRS_GALILEO_RTK_3_2’ passarà a anomenar-se ‘VRS3_GAL’.

·      El servei d’estació propera ‘GALILEO_TEST_RTCM32’ no estarà disponible en el nou càster, entenent que la seva funció queda coberta pel servei d’estació virtual ‘VRS3_GAL’.

Període de transició

Fins al 31 de desembre de 2019, el càster antic http://catnet-ip.icgc.cat:8080/ (o http://84.88.72.26:8080) continuarà essent accessible amb la nomenclatura que ha estat vigent fins ara. D’aquesta forma, els usuaris disposen del que resta d’any 2019 per adaptar-se a la nova nomenclatura i actualitzar la configuració dels equips.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Presentació tècnica en el marc de la Fira de Sant Miquel

Manteniment en el centre de càlcul de l'ICGC

Manteniment en el centre de càlcul de l'ICGC